opublikowano: 12-04-2016

Konferencja "Konopie w teorii i praktyce"

Zapraszamy na kolejne wydarzenie organizowane przez Fundację Krok Po Kroku oraz Koalicją Medycznej Marihuany. Po Oławie i Warszawie przyszedł czas na Wrocław. Ostatnimi czasy koalicja złożyła nowatorski projekt ustawy regulującej użycie medycznej marihuany, który spotkał się z szerokim poparciem społecznym i eksperckim, jednak nie znalazł uznania w oczach możnowładców. Z tego powodu, oprócz tematów dotyczących zastosowania marihuany w medycynie, będziemy również dotykać zagadnień legislacyjnych. Dodatkowym smaczkiem i ważnym punktem programu jest praktyka w stosowaniu Cannabis jako leku. Zaproszeni goście przedstawią warsztaty otrzymywania ekstraktów z ziół, maści czy masła konopnego, podzielą się wiedzą jak wykonać czopki i jak przeliczać wartości kannabinoidów - wszystko to w oparciu o wiedzę płynącą z doświadczenia. Zaproszeni prelegenci zapewnią nam niespotykaną w Polsce wiedzę, dzięki której będziemy mogli zapoznać się z modelami wprowadzania polityki regulującej używanie medycznej marihuany w Kanadzie, USA czy Słowenii.

Event organizowany jest we Wrocławiu, w dniach 20-21 maja na Uniwersytecie Przyrodniczym w auli Jana Pawła II przy Placu Grunwaldzkim 24.

Koszt udziału w konferencji wynosi za dzień I - 49,00 zł, za dzień II dzień 99,00 zł, dzień I i dzień II- łącznie 120,00 zł

Wszystkie informacje dotyczące konferencji jak również panel rejestracyjny znajdziecie Państwo na stronie: www.konferencja.fundacjakrokpokroku.org.pl