Mikropolaryzacja – turnusy

Mikropolaryzacja to przezczaszkowa stymulacja kory mózgu oraz modulacja pobudliwości i neuroplastyczności komórek nerwowych. Jest to metoda nieinwazyjna, bezbolesna i bezpieczna w wykonaniu. Wymaga ona użycia 2 elektrod o powierzchni przekroju 25-35 cm2, przez które doprowadza się słaby prąd o wartości 1-2 miliamperów.

Aby przeprowadzić stymulację kory mózgu (np. części motorycznej, wzrokowej, ośrodka mowy, pamięci lub koncentracji) należy umieścić jedną elektrodę na powierzchni czaszki nad daną reprezentacją korową, a drugą na leżącej po przeciwnej stronie części czoła. W zależności od polaryzacji, kora mózgowa jest albo aktywizowana – pobudzana tzw. anodalnym tDCS, albo hamowana w swojej aktywności katodalnym tDCS.

➡ Więcej o mikropolaryzacji: https://fundacjakrokpokroku.org.pl/nasze-dzialania/mikropolaryzacja/

Terminy:

🌱 Turnus wiosenny: 27.05.2019 – 05.06.2019
🔆 Turnus letni: 05.08.2019 – 14.08.2019
🍂 Turnus jesienny: 11.11.2019 – 20.11.2019

⚠ Przed rozpoczęciem terapii należy uzyskać skierowanie od neurologa znającego metodę tDCS, ponieważ umawianie na zabiegi następuje na podstawie zaleceń lekarza. Kwalifikacja musi zawierać parametry zabiegu tj.:
🔸 umiejscowienie i wielkość elektrod,
🔹 czas i natężenie prądu,
🔸cel tDCS.

Osoby zainteresowane prosimy o kontakt:

👉 osobisty w siedzibie fundacji przy ul.3 Maja 14 w Oławie,
☎ pod nr tel.: +48 501 127 401
📧 drogą elektroniczną – pisząc na adres e-mail: fundacja@fundacjakrokpokroku.org.pl

💸 Cena: 600 zł / turnus (10 zabiegów)

⚠ Istnieje możliwość połączenia turnusu mikropolaryzacji z innymi formami rehabilitacji. Szczegółowych informacji udziela Biuro Fundacji.

Twoje zgody

Google Analytics

Google Analytics wykorzystuje własne pliki cookie głównie do raportowania interakcji użytkowników w Twojej witrynie. Pliki te służą do przechowywania informacji, które nie umożliwiają identyfikacji użytkownika. Przeglądarki internetowe nie współdzielą własnych plików cookie między różnymi domenami. Google Analytics rejestruje adresy IP użytkowników, by umożliwić właścicielom tych witryn zorientowanie się, z jakich części świata pochodzą osoby odwiedzające ich witrynę („geolokalizacja według IP”) oraz chronić bezpieczeństwo usługi. Google Analytics nie udostępnia swoim klientom rzeczywistych adresów IP. Poza tym metoda nazywana maskowaniem adresów IP zapewnia właścicielom witryn korzystającym z Google Analytics opcję polecenia, by system Google Analytics używał do geolokalizacji tylko części adresu IP, a nie jego całości. Warunki korzystania z Google Analytics, do których muszą stosować się wszyscy użytkownicy tej usługi, zabraniają przekazywania do Google Analytics informacji umożliwiających identyfikację osób.

_ga,_gat,_gid

Strona www