Mikropolaryzacja – turnusy

Mikropolaryzacja to przezczaszkowa stymulacja kory mózgu oraz modulacja pobudliwości i neuroplastyczności komórek nerwowych. Jest to metoda nieinwazyjna, bezbolesna i bezpieczna w wykonaniu. Wymaga ona użycia 2 elektrod o powierzchni przekroju 25-35 cm2, przez które doprowadza się słaby prąd o wartości 1-2 miliamperów.

Aby przeprowadzić stymulację kory mózgu (np. części motorycznej, wzrokowej, ośrodka mowy, pamięci lub koncentracji) należy umieścić jedną elektrodę na powierzchni czaszki nad daną reprezentacją korową, a drugą na leżącej po przeciwnej stronie części czoła. W zależności od polaryzacji, kora mózgowa jest albo aktywizowana – pobudzana tzw. anodalnym tDCS, albo hamowana w swojej aktywności katodalnym tDCS.

➡ Więcej o mikropolaryzacji: https://fundacjakrokpokroku.org.pl/nasze-dzialania/mikropolaryzacja/

Terminy:

🌱 Turnus wiosenny: 27.05.2019 – 05.06.2019
🔆 Turnus letni: 05.08.2019 – 14.08.2019
🍂 Turnus jesienny: 11.11.2019 – 20.11.2019

⚠ Przed rozpoczęciem terapii należy uzyskać skierowanie od neurologa znającego metodę tDCS, ponieważ umawianie na zabiegi następuje na podstawie zaleceń lekarza. Kwalifikacja musi zawierać parametry zabiegu tj.:
🔸 umiejscowienie i wielkość elektrod,
🔹 czas i natężenie prądu,
🔸cel tDCS.

Osoby zainteresowane prosimy o kontakt:

👉 osobisty w siedzibie fundacji przy ul.3 Maja 14 w Oławie,
☎ pod nr tel.: +48 501 127 401
📧 drogą elektroniczną – pisząc na adres e-mail: fundacja@fundacjakrokpokroku.org.pl

💸 Cena: 600 zł / turnus (10 zabiegów)

⚠ Istnieje możliwość połączenia turnusu mikropolaryzacji z innymi formami rehabilitacji. Szczegółowych informacji udziela Biuro Fundacji.