Medyczna marihuana

Historia Wyjątkowego Chłopca

Max Gudaniec – wyjątkowy Chłopiec, którego historia sprawiła powstanie fundacji Krok Po Kroku, ale również to, że w Polsce po raz pierwszy doszło do poważnej, publicznej debaty na temat konopi wykorzystywanych do celów medycznych. W konsekwencji działań jego mamy – prezes, fundatorki i założycielki Fundacji – Doroty Gudaniec oraz wielu innych aktywistów, doszło do zmiany przepisów prawa w zakresie terapii medyczną marihuaną.

Dzięki swojej heroicznej walce o zdrowie i życie Maxa oraz o legalny dostęp do leku, Dorota Gudaniec jest dziś nazywana “matką medycznej marihuany w Polsce”.

Poznaj historię Maxa: https://centrum.maxhemp.pl/max-gudaniec/

Misja

Jesteśmy głęboko przekonani, że konopie mogą być pomocne dla wielu pacjentów, którym medycyna akademicka nie ma już nic do zaoferowania. Dlatego też podejmujemy rozmaite działania, aby propagować ideę medycznej marihuany – zarówno wśród pacjentów oraz ich opiekunów, jak i wśród lekarzy oraz środowisk medycznych. W tym celu – od kilku lat – organizujemy m.in. konferencje naukowe dot. medycznej marihuany.

Działania

Konferencja

Zobacz zdjęcia

Konferencja “Medyczna marihuana w teorii i praktyce” to nasza inicjatywa, z której jesteśmy wyjątkowo dumni. Od początku 2015 r. niezmiennie pracujemy nad podnoszeniem swoich kompetencji w zakresie medycznej marihuany, ale także ułatwiamy dostęp do rzetelnej wiedzy wszystkim, którzy tego potrzebują – szczególnie: pacjentom, opiekunom pacjentów, lekarzom i środowiskom medycznym.

Konferencja w liczbach:

• 6 zorganizowanych Konferencji, w tym 4 międzynarodowe
  • >1700 uczestników
  • > 50 prelegentów z Polski i Świata
  • > 75 h wykładów
  • >25 wystawców w strefie targowej

Najbliższa konferencja odbędzie się we Wrocławiu, w dn. 16-17 listopada br. i będzie poświęcona głównie zagadnieniu wykorzystania medycznej marihuany w opiece paliatywnej i w leczeniu bólu.

Więcej informacji o wydarzeniu oraz zapisy: https://konferencja.fundacjakrokpokroku.org.pl

Twoje zgody

Google Analytics

Google Analytics wykorzystuje własne pliki cookie głównie do raportowania interakcji użytkowników w Twojej witrynie. Pliki te służą do przechowywania informacji, które nie umożliwiają identyfikacji użytkownika. Przeglądarki internetowe nie współdzielą własnych plików cookie między różnymi domenami. Google Analytics rejestruje adresy IP użytkowników, by umożliwić właścicielom tych witryn zorientowanie się, z jakich części świata pochodzą osoby odwiedzające ich witrynę („geolokalizacja według IP”) oraz chronić bezpieczeństwo usługi. Google Analytics nie udostępnia swoim klientom rzeczywistych adresów IP. Poza tym metoda nazywana maskowaniem adresów IP zapewnia właścicielom witryn korzystającym z Google Analytics opcję polecenia, by system Google Analytics używał do geolokalizacji tylko części adresu IP, a nie jego całości. Warunki korzystania z Google Analytics, do których muszą stosować się wszyscy użytkownicy tej usługi, zabraniają przekazywania do Google Analytics informacji umożliwiających identyfikację osób.

_ga,_gat,_gid

Strona www